kunstenaar den haag

Painting, Pencils, Paint, Pens, Watercolor, Acrylic

Als kind werd Ellen Stokkum aangetrokken door het zoeken naar manieren om zichzelf zowel in het openbaar als privé uit te drukken. Dit begint vanaf het moment dat ze het idee leuk vindt, maar niet weet hoe ze moet beginnen; Ze ontdekt dat er toch dingen zijn die haar interesseren

• Ze werkt met verschillende media.

• Ze onderzoekt verschillende manieren om haar berichten over te brengen.

• Vaak maakt ze ontwerpen vanwege onderwerpen die haar fascineren, net zoals inspiratie uit artikelen, illustraties, schilderijen of schetsen komt.

Ellen is een hedendaagse kunstenaar, geboren in 1956. Ze studeerde kunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Amsterdam, onder begeleiding van Frans Greive, die destijds haar leraar was. Ellen raakte geïnteresseerd in mode en dameskleding nadat ze de collecties rokken en blouses van haar moeder had geërfd. Ze studeerde mode aan een school in Amsterdam, en de rest weet je wel.

Meestal wanneer Ellen contact opneemt met een huidig, met pensioen gaand fotomodel, adverteert ze voor een nieuwe baan ter voorbereiding op een nieuwe carrière. Ze is computerspecialiste, ze doet veel online boodschappen. Het is haar passie. Van deze passie leeft ze goed.

Enkele van de schildermaterialen die ze gebruikt zijn:

(1) Ze gebruikt geen olieverf, in plaats daarvan gebruikt ze oliepastels, schilderpapier en andere kunstmedia.

(2) Ze geeft er de voorkeur aan iets met haar vinger aan te raken.

(3) Ze heeft veel kunstenaarsboeken tot haar beschikking, voornamelijk de klassiekers. Ook al heeft ze er 500, het maakt niet uit, Ellen heeft nog wel wat te bespreken met andere mensen.

(4) Ze constateert dat kunstenaars die in dezelfde stad wonen als zij, of vrienden zijn, ook in dezelfde buurt wonen. Ze heeft een complete bibliotheek tot haar beschikking.

(5) Ze heeft mensen die ze online bezoekt. Het internet opent een heel nieuw gebied voor haar. Door het World Wide Web heeft Ellen vrienden van haar eigen leeftijd die heel ver weg wonen (aan de andere kant van de planeet), maar die ziet ze via internet. Ze heeft bepaalde gevoelens van eenzaamheid, die je soms kunt voelen als je lang alleen bent. Er is een ander soort beheersing en controle, al is het alleen van buitenaf.

Je ziet dat ze in een totaal andere wereld leeft dan jij.

Waarom zou je je alleen moeten voelen?

De kwaliteit van je leven zou het belangrijkste moeten zijn. Natuurlijk, als je je onaangenaam voelt, verander je je dag. De draai van het schaamgewricht is dat het niet de temperatuur van de dag is, het weer er niet toe doet, maar het is echte vriendschap en tijd samen.

Een andere reden om eenzaam te zijn, is het soort relaties dat je hebt gecreëerd. Het kost tijd om iemand goed genoeg te kennen om ze te begrijpen en te waarderen. Met werk en opleiding kost het tijd om de wereld met wijsheid te regeren.

Ik voel me soms eenzaam als ik geen vrienden in de buurt heb. Niemand om mee te praten en er is geen tijd om te gaan wandelen of een film te zien. De waarheid is dat als je bij mensen bent, terwijl ze wat tijd met je uitwisselen, het is alsof het gevoel terug is. En een ander soortgelijk gevoel is de eenzaamheid die anderen ervaren als ze voor hun ouderen zorgen.

Het is het niveau van de relaties van elke persoon en dit is de "andere kant" van deze medaille.

Als mensen minder bij elkaar zouden komen en in harmonie zouden leven, tja….

* er kunnen zich problemen voordoen. Er kan veel hulp zijn als je het weet. En de mogelijkheid om samen tijd door te brengen is onbestaande. Het is precies het juiste moment en de juiste plek om wat quality time met elkaar door te brengen.

Nog een ding: als je je alleen voelt, is het goed om een ​​paar oefeningen te doen om dit te bereiken. Er zijn manieren om voor jezelf te zorgen en te ontstressen, en je kunt je beter voelen.